Wim Olsthoorn Combo

Algemeen

Zanger Wim Olsthoorn werd begeleid door een ritmesectie bestaande uit piano, contrabas en drums. Soms uitgebreid met één of meerdere blazers, vormden zij samen het ‘Wim Olsthoorn Combo’. Een kennismaking met de muziek van het ‘Wim Olsthoorn Combo’ maakt duidelijk, dat niet alleen Jazzstandards, maar ook hedendaagse Ballads, Brazilliaanse Bossa’s en Samba’s, alsmede ‘Funk’ en ’Soul’ tot het repertoire behoorden. Zo stond het combo gerant staan voor een “swing, dance & groove in a moody atmosphere”.

Muzikanten

Zang

Wim Olsthoorn, die zichzelf vanaf 17-jarige leeftijd allerlei stijlen heeft eigen gemaakt, is het voorbeeld van een fantastisch zangtalent. Vanuit de Pop, Soul en Funk belandde hij uiteindelijk bij de Jazz- en Bluesmuziek waar het improviserend karakter van zijn stem goed tot zijn recht komt. Hierbij is de affiniteit met Al Jarreau, Chet Baker en Ella Fitzgerald duidelijk voelbaar. Op latere leeftijd nam Wim Olsthoorn lessen bij verschillende professionele zangers die zijn stem een nog creatievere dictie gaven.

Piano

Marijn ten Houte de Lange  

Contrabas

Marjolein Knol 

Drums

Dick Verbeeck speelde als ‘free-lance drummer’ diverse keren met het WO-Combo en is te horen op de demo opnamen. Dick studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en wordt veel gevraagd als ‘sideman’ en ‘sessiondrummer’ vanwege zijn originele manier van werken. Naast concerten en opnamen met o.a. Dale Barlow, Dick de Graaf, Hod O’Brien, Michiel Borstlap e.a , speelt hij tegenwoordig in de ‘houseband’ van Amsterdams oudste jazzclub, ‘the Cotton Club’.

Media:

Mooi gezongen One Note Samba.