Overige muziek activiteiten

CD 'Late Afternoon'

De CD 'Late Afternoon' van 2Gether is het resultaat van vier opnamedagen in mijn huiskamer te Bilthoven in juli 2002. De opname apparatuur was afkomstig van Jos Hoes Muziek- & Geluidsprodukties. De geselecteerde opnames zijn later door hem gemastered in zijn studio.

Harmonie en Improvisatie

Met mijn boek 'Harmonie en Improvisatie' (werktitel) wil ik vormgeven aan de manier waarop ik zelf aan de piano, door goed te luisteren, na te spelen en te bestuderen, de vele facetten van de muziek heb eigen gemaakt op een minder traditionele manier. Ik heb daarbij veel muziektheoretische werken bestudeerd van zowel Amerikaanse, Canadese en Duitse auteurs. De samenhang en de inzichten die daaruit voortkwamen, worden in dit Nederlandstalige boek bijeengebracht. Ik hoop hiermee anderen te inspireren op ieders individuele zoektocht in deze wereld vol klank en ritme.

Pianotechniek

Ik heb veertig jaar ervaring als pianotechnicus. In 1983 heb ik mijn opleiding tot pianotechnicus in Amsterdam afgerond.

Met veel vakkennis en een uitstekend gevoel voor de verhouding tussen klank en techniek stem ik piano’s en vleugels bij particulieren en professionals, maar ook voor podia, scholen en andere organisaties. Zo was ik jarenlang de vaste pianotechnicus bij cultuurcentrum Parnassos van de Universiteit Utrecht. Daarnaast werk ik al enige jaren als freelance pianostemmer voor het bedrijf Clavis Piano’s te Nieuwegein, recentelijk overgegaan in Piano’s Maene Nederland.

Ik stem uitsluitend in mijn eigen regio, Utrecht, De Bilt en Zeist. Voor stemaanvragen ben ik bereikbaar op tel. 030 - 2251517.

 

Sessiemuzikant

Als sessie muzikant speelde geregeld ik in de Harbor Jazz Club in Winschoten en in Utrecht op Parnassos in de Kargadoor. Tegenwoordig maandelijks in DUMS en café Averechts.

Muzikanten:

  • Andries Hof, contrabas
  • Hans van de Schaft, drums
  • Robert Loeber, saxofoon/m dwartfluit
  • Titia Zalme en Lucy van Lieshout, zang
  • e.a.